Desavanja

Vedran Milošević potvrdio svoju formu, osvojio 4. kolo Best of the Best snooker lige u Kiseljaku

"Nakon trećeg kola, vidno raspoloženi Vedran Milošević osvojio je i četvrto kolo Carlsberg snooker lige i njenog takmičenja Best of the Best u Kiseljaku."

Milošević se tako plasirao na drugu poziciju tabele u Kiseljaku te će naredna dva kola takmičenja biti rezultatski dosta neizvjesna. Razlog za neizvjesnost je plasman samo dvojice prvoplasiranih igrača iz divizije u Kiseljaku na završni Masters turnir.

Prvoplasirani Ivan Kristić vjerovatno će zadržati svoju poziciju jer je u sjajnoj formi ali je moguće da to ne bude dovoljna garancija za njegov uspijeh jer i Milošević i Emšo snažno žele plasman u završni Masters.

U četvrtom kolu Kristić je pokazao slabiju igru te je izgubio u polufinalnom meču, dok su se Nedžad Emšo i Vedran Milošević plasirali na finalni stol.

Milošević je u finalnom meču bio nadmoćan te je slavio rezultatom 3:0.

Ovogodišnji završni Masters odigraće se sredinom maja, ukoliko to situacija sa pandemijom bude dozvoljavala i to u Bugojnu  u snooker klubu „Desetka“. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti  putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.