Desavanja

Vuković osvojio i drugo kolo Best of the Best snooker lige u Tuzli

"Proteklog vikenda u snooker klubu Click u Tuzli odigrano je drugo kolo Carlsberg snooker lige BiH pod nazivom Best of the Best. Svojevrsnu dominaciju pokazao je mladi Mirza Vuković iz Tuzle koji je osvojio i drugo kolo ovog takmičenja te tako utvrdio prvu poziciju na tabeli."

Sjajni Vuković je u finalu pobijedio jednog od najboljih igrača snookera iz Tuzle, Roberta Kovačevića u zanimljivom i krajnje neizvjesnom petom odlučujućem frejmu. 

Na putu do finala Robert Kovačević se sastao sa perspektivnim Benjaminom Jukanom iz Gradačca od kojeg je bio bolji rezultatom 2:0. Od ostalih rezultata treba izdvojiti mladog Omara Kapetanovića koji je bio bolji od Edina Omerovića, rezultatom 2:0.

Iznenađenje kola sigurno je pobjeda Edina Omerovića nad sjajnim Edinom Kovačevićem, jednim od najperspektivnijih igrača iz tuzlanske regije.

Naredno kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best igraće se tek u martu zbog učešća dvojice igrača na europskom prvenstvu u snookeru koje počinje 9. februara u Sofiji.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.