Desavanja

Završeno i drugo kolo Best of the Best snooker lige BiH

"Proteklog vikenda u snooker klubovima u Bugojnu, Tuzli i Sarajevu odigrano je drugo kolo Carlsberg snooker lige BiH pod nazivom «Best of the Best»."

U snooker klubu Desetka u Bugojnu, najbolji je bio Zlatan Fuka koji nas je prije par godina predstavljao na Europskom prvenstvu u snookeru. Pobjeda nad izvrsnim Tinom Kamberom Fuki nije obezbijedila plasman na prvo mjesto na tabeli, a razlog je loša igra u prvom kolu te ispadanje u drugom krugu. Za razliku od njega, sjajni Tin se i u prvom kolu plasirao u finale što ga je sada pozicioniralo na čelo tabele u Bugojnu.

U snooker klubu Billy Blues u Tuzli drugi put za redom najbolji je bio Mirnes Mujić što govori o kvaliteti ovog mladog i perspektivnog igrača snookera. On se u finalu sastao sa veteranom i jednim od najpoznatijih tuzlanskih sportskih radnika, nekadašnjom legendom tuzlanske košarke, igračem i trenerom Slobode Dite, Željanom Pilavdžićem.

Pilavdžić je do finala došao pobijedivši Edisa Husanovića, Vedada Mujića te Sinišu Perića.

Iscrpni mečevi nisu dali dovoljno snage Pilavdžiću za kvalitetnu borbu u finalu te Pilavdžić gubi rezultatom 3:0.

U sarajevskom snooker klubu Union Jack opet je bio najbolji Faris Vučkić, koji je u finalu sa rezultatom 3:1 savladao aktuelnog državnog prvaka Marija Želju Miloševića. Nije sve išlo glatko za Vučkića, jer se u prvom kolu susreo sa izuzetno nadahnutim Adnanom Zilićem sa kojim tek u odlučujućem frameu dolazi do pobjede.

Također, za aktuelnog državnog šampiona Marija Želju Miloševića nije sve išlo po planu jer je u četvrtfinalnom meču naišao na sjajnog Muamera Mališevića te je meč koji je gubio sa 2:0 u jako interesantnoj majstorici veoma teško preokrenuo u svoju korist.

Obojica igrača u polufinalu nisu naišla na veći otpor. Vučkić rezultatom 3:0 pobjeđuje Zijada Redžića dok sa istim rezultatom završava i Milošević u meču protiv Eldara Karamehmedovića.

U sva tri kluba vladala je sjajna atmosfera, mnoštvo posjetilaca i ljubitelja snookera što nam garantuje da će se i treće kolo pratiti sa istim žarom u svim klubovima u BiH.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.