Desavanja

Zvanično počela četvrta sezona Best of the Best Carlsberg snooker lige

"Grupacija Carlsberg d.o.o. je i ove godine podržala projekat najveće lige u jugoistočnoj Europi pod sloganom „Best of the Best“."

Carlsberg snooker liga sa svojim takmičenjem „Best of the Best“ za sezonu 2018/2019 zvanično je počela sa prvim kolom odigranim u Bugojnu. Liga i ove godine okuplja više od 100 igrača u Sarajevu, Tuzli, Kiseljaku i Bugojnu.

Tradicionalno se igra na 16 profesionalnih stolova u klubovima članicama snooker ogranizacije BiH. Od ove godine igraće se po novom sistemu takmičenja gdje će jedan grad predstavljati jednu diviziju, tako da će svi igrači učesnici jedne divizije biti sumirani na jednoj tabeli. Ovaj sistem će pridonijeti kvaliteti igre a najbolji igrači pripadnici iste divizije će se tokom cijele sezone moći susretati u međusobnim okršajima a ne samo u završnim mastersima kako je to nekada bilo.

I ove sezone Carlsberg Snooker liga BiH igraće se po sistemu šest odigranih kola, te dva kola završnog mastersa. 

Proteklog vikenda u prostorijama bilijar kluba "Desetka" u Bugojnu odigrano je prvo kolo "Carlsberg snooker lige „Best of the Best" za sezonu 2018/19. Mečevi su odigrani uz solidnu posjećenost ljubitelja snookera, a igrači su se dobrom igrom potrudili da publici priušte ono zbog čega se ovaj sport voli. Sezona je otvorena u znaku novih članova koji od kojih su neki svoj debi predstavili pobjedama nad iskusnijim igračima. Ipak, do finala su došli viceprvak iz sezone 2017/18 i već duže vrijeme jedan od boljih igrača u državi Adis Burak, koji je finale riješio sa 3:1 u svoju korist u meču protiv Ermina Avdibašića. Svoj doprinos cijelom događaju kao suci i igrači dali su Amel Fazlibegović i Elvis Čehajić. Evis Čehajić je ujedno i novi komesar za diviziju Bugojno koji je takmičenje prvog kola Carlsberg Snooker lige BiH vodio na zavidnom nivou. U sljedećem kolu očekuju se još zanimljiviji mečevi i bolja posjećenost jer ovaj sport to svakako zaslužuje.

Prvo kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best igraće se u Sarajevu 20. i 21. 10. 18. Preko četrdeset igrača uz aktuelnog četverostrukog državnog prvaka Marija Želju Miloševića, kao i četverostrukog državnog prvaka i aktuelnog trećeplasiranog igrača u državi Kenana Terzića, garantovaće interesantne mečeve za sve posmatrače i ljubitelje ovog sporta. 

U toku ovog mjeseca prvo kolo Carlsberg snooker lige biće odigrano i u Kiseljaku i Tuzli.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.